Pentylenglykol, naturlig

Rea!

Pentylenglykol, naturlig

Det ursprungliga priset var: kr98.00.Det nuvarande priset är: kr78.40.

Naturlig pentylenglykol är en 100% naturlig multifunktionell ingrediens i hudvård som verkar både fuktighetsbevarande och anti-mikrobiskt.

Ger även en bra känsla och glid i krämer och lotioner och underlättar emulgering.

Beskrivning

Naturlig pentylenglykol, pentylene glycol som framställs av GMO-fri majs och sockerrör. Naturlig Pentylenglykol ökar hudens förmåga att ta till sig och behålla fukt, och ger en skön känsla på huden.

Pentylenglykol har dessutom konserverande verkan och kan användas som ensam konservering och fuktgivare i enkla produkter som ansiktsvatten och gel om den doseras med minst 5%, och som stödkonservering och fuktgivare i kombination med Makerskonservering eller Makers Aquagard i cremer och lotioner, dosering 2-3%, pH-reglering enligt recept.

Pentylenglykol har traditionellt varit en syntetisk hudvårdsingrediens, framställd av petrokemisk råvara. Sedan denna naturligt framställda glykol lanserades har den blivit populär i ekologiska hudvårdsprodukter. Naturlig pentylenglykol är naturlig, PEG-fri och godkänd i naturliga och ekologiskt certifierade produkter enligt COSMOS-standarden. Naturlig Pentylenglykol har samma INCI (namn i innehållsförteckningen) som syntetisk: Pentylene Glycol. Den naturliga sorten brukar därför markeras med en * och *från naturlig råvara, eller liknande. Produkter med syntetisk pentylenglykol är inte naturliga eller ekologiska.

 

Ytterligare information

Välj storlek

, , ,

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Pentylenglykol, naturlig”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *